Shell North American Headquarters

Clark Condon was part of the design team hired to create the new North American Headquarters for Shell Oil in the Energy Corridor. It is a landmark project on 43 acres with four new buildings, three parking garages and lush landscapes, water features and a 1-acre roof garden. The design vision was to create outdoor environments and places that will be extensions of the buildings where people can gather in small groups or attend campus employee “town hall” meetings. Shell’s Wellness Program promotes exercise in everyday life. Our courtyard water feature and extensive roof deck are amenities that encourage pedestrian and outdoor activities. The design enhances the natural beauty of the site by including native grasses, planting and wildflowers, reforestation, replanted detention ponds, less manicured turfs, courtyards and seating nodes, trails, pedestrian connections, entry waterfall and a rock feature connecting the ponds, and a warm palette of natural stone paving. This project is certified LEED Gold.

LOCATION: Houston, Texas
CLIENT: Hines
SIZE: 43 Acres
COMPLETED: 2015
SERVICES: Design through CA
HIGHLIGHTS: LEED Gold. Four Buildings. Three Parking Garages. One Acre Roof Garden. Entry Plaza. Lush Landscapes. Water Features. Outdoor Gathering + Dining Spaces. Walking + Jogging Trails. Amenity-Rich.
Scroll to Top